Op zaterdag 18 april openen de buurtsportcoaches van Beuningen Samen in beweging de Nationale Sportweek in gemeente Beuningen. Samen met burgemeester Carol van Eert geven ze om 13.30 uur op het Julianaplein in Beuningen het startschot voor een sportieve week voor jong en oud.

‘Ik neem je mee!’
Van zaterdag 18 tot en met zaterdag 25 april vindt de twaalfde editie van de Nationale Sportweek plaats. Dit jaar staat de week in het teken van vriendschap en samen sporten. Iedereen wordt aangemoedigd iemand mee te nemen om te gaan sporten. Mensen die enthousiast naar een sportclub gaan of een sport beoefenen zijn immers de beste ambassadeurs. Voor niet-sporters wordt de drempel verlaagd om toch een keer een sportclub binnen te stappen. Degenen die wel sporten, krijgen een duwtje in de rug om nog vaker te gaan. Want samen sporten is leuk én gezond!

Activiteiten Nationale Sportweek
De buurtsportcoaches organiseren tijdens de Nationale Sportweek diverse activiteiten. Denk hierbij aan sportief overblijven op de basisschool, boerengolf in de uiterwaarden en fittesten om erachter te komen hoe fit u nu eigenlijk bent. Kijk voor alle activiteiten en hoe u zich kunt aanmelden op www.facebook.com/beuningensameninbeweging

Programma zaterdag 18 april
Samen met Stichting Lentefeesten heeft Beuningen Samen in beweging een veelzijdig programma samengesteld voor de opening van de Nationale Sportweek op zaterdag 18 april. Met diverse presentaties, optredens, demo’s en testjes is er voor jong en oud veel te beleven. Als afsluiter krijgen de aanwezigen nog een goedgevulde goodiebag mee naar huis.
Tijden
13.30 tot 13.40 uur Opening door burgemeester Carol van Eert

13.40 tot 13.50 uur Voorstellen buurtsportcoaches Beuningen Samen in beweging

13.50 tot 14.00 uur Ontsteken sportieve vuur en optreden zangeres Carmen Kooijmans

14.00, 14.30, 15.00 uur Warming up door Speijers Sport

14.00 tot 15.30 uur Verenigingen presenteren zichzelf

14.15 tot 15.30 uur Demo’s sportverenigingen en fittesten

14.15 tot 14.30 uur – Bob Walker BW Motions

14.45 tot 15.00 uur – The dance department

15.15 tot 15.30 uur – MHCB
Stichting Lentefeesten
Stichting Lentefeesten organiseert van vrijdag 17 tot en met zondag 19 april voor de 47e keer de Lentefeesten in het centrum van Beuningen. Met onder andere een kermis op het Mauritsplein, Beuningen got Talent, een braderie, muziek van DJ Bennie en een feesttent bij ‘De Zaak’ is er genoeg te beleven voor jong en oud. Kijk voor het volledige programma op www.lentefeestenbeuningen.nl

Wijkhelden
Wijkhelden Wendy en Wouter van Dar zijn zaterdag 18 en zondag 19 april ook aanwezig op het Julianaplein in Beuningen. Door onder andere het zwerfafvalspel te spelen, zien én leren kinderen waarom zwerfafval niet hoort en leren ze het belang van afval scheiden. Wijkhelden houden namelijk samen hun buurt zwerfafvalvrij. Op deze manier zorgen kinderen en volwassenen samen voor een veilige en schone leefomgeving, niet alleen nu, maar ook in de toekomst. Meer informatie is te vinden op www.wijk-helden.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.