De oproep van de gemeente Nijmegen om suggesties aan te dragen voor een naam voor de nevengeul en de nieuwe brug naar Veur-Lent heeft 944 reacties opgeleverd. Gisternacht om 00.00 uur, sloot de inzendtermijn voor de prijsvraag. De jury die een keus moet gaan maken uit de vele ideeën bestaat uit burgemeester Hubert Bruls, Joke Cuperus van Rijkswaterstaat, bewoner Jan Rikken, Dichter des Vaderlands Anne Vegter en architect Laurent Ney. Voor de twee winnaars is er een ballonvlucht voor twee personen boven Nijmegen.

Het project ‘Ruimte voor de Waal’ wordt eind dit jaar opgeleverd. Nu de betekenis en de uitstraling van de nevengeul en de nieuwe brug zichtbaar zijn in het landschap is het een mooi moment om hiervoor een nieuwe namen te bedenken. De namen voor de brug en de nevengeul zullen door de jury worden voordragen bij de gemeenteraad. Voor de overige namen in het nieuwe rivierpark worden namen gezocht die aansluiten bij bestaande namen of bij de historie van het gebied. Alle namen moeten uiteindelijk worden vastgesteld door de gemeenteraad.

Kijk voor meer informatie over het project op www.ruimtevoordewaal.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.