De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag vijf mannen in de leeftijd van 18 tot 27 jaar aangehouden en afkomstig uit Tiel aangehouden. Zij konden zich niet legitimeren en hadden een inbrekersgereedschap bij zich.

Agenten zagen tijdens hun surveillance een bestelbusje rijden in de omgeving van de Koninginnelaan. Omdat ze op de fiets waren konden de agenten de bus niet controleren gezien het late tijdstip. Even later werd de bus door andere agenten aangetroffen aan de achterzijde bij een supermarkt aan de Molenweg met daarin twee personen. Ook stond er een personenauto met iemand erin. Twee anderen hadden deze auto net verlaten.

Toen de agenten de mannen controleerden gaven zij een vaag antwoord over hun verblijf daar midden in de nacht. Er werd bij de bus een tas aangetroffen met daarin diverse gereedschappen, waaronder een accuboormachine, een bahco, een universele sleutel, schroevendraaiers, schroeven en WD-40 spray. Dit gereedschap wordt veel gebruikt bij het forceren van sloten.

De vijf mannen werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar zij werden ingesloten. Vandaag zal het onderzoek worden voortgezet.