De gemeente Nijmegen organiseert op zaterdag 4 april een woonbeurs voor iedereen die een huur- of koopwoning zoekt of zelf wil gaan (ver)bouwen. Tussen 11.00 en 15.00 uur is iedereen welkom in De Vereeniging. Ontwikkelaars, woningcorporaties en makelaars tonen er hun woningaanbod. De belangrijkste bouwplekken het Waalfront en de Waalsprong hebben ieder een eigen ‘plein’.

De woonbeurs staat helemaal vol en is groter dan de voorgaande drie edities. Tientallen ontwikkelaars, woningcorporaties en makelaars staan er om hun woningaanbod in de hele stad te presenteren. Verder zijn er lezingen over zelfbouw, startersleningen en over wat er komt kijken bij het kopen van een huis. De gemeente staat er ook. Met informatie over startersleningen en informatie over duurzaam (ver)bouwen, bij Loket Duurzaam Wonen. Het complete programma en alle deelnemers zijn te vinden op woonbeursnijmegen.nl.

Starterslening
Veel starters in Nijmegen die op zoek zijn naar een geschikte koopwoning, lopen tegen aangescherpte hypotheekvoorwaarden aan. Dat maakt het bemachtigen van een koopwoning moeilijker. De gemeente Nijmegen ondersteunt starters met een lening, zodat de koop van een woning beter haalbaar wordt. Het bedrag van de starterslening is afhankelijk van het inkomen en de koopprijs en bedraagt minimaal € 3.000 en maximaal € 35.000. De starterslening is er voor bestaande en nieuwbouwwoningen. In de afgelopen drie jaar zijn ongeveer 250 leningen verstrekt in Nijmegen. En ook in 2015 is er voldoende budget om startersleningen te verstrekken.

Huurwoningen verloot
Tijdens de Woonbeurs is er ook aandacht voor de huurmarkt. Stichting Huurteams Nijmegen beantwoordt vragen over maximale huurprijzen. Bijzonder is dat woningcorporaties Standvast Wonen, Portaal en De Gemeenschap drie huurwoningen verloten op de beurs. De woningen zullen van te voren bekend worden gemaakt op woonbeursnijmegen.nl.