Op 4 mei herdenken we in Wijchen alle Nederlandse oorlogsslachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. Maar wij herdenken ook de Nederlandse slachtoffers van de oorlogssituaties en vredesoperaties die na de Tweede Wereldoorlog hebben plaatsgevonden. Op 5 mei vieren we dat wij in Nederland 70 jaar in vrijheid leven. Ook in Wijchen staan we hier uitgebreid bij stil.

De kasteeltuin richten wij van 2 tot en met 5 mei in als Tuin van de Vrijheid. Hier ontmoet je mensen die zich inzetten voor onze vrijheid en die van anderen. Kom kijken naar soldaten in volledig authentieke kleding en naar originele militaire voertuigen. Veteranen kunnen herinneringen ophalen op het veteranenterras. Zondagavond 3 mei is er in de kasteeltuin een bijzondere voorstelling. Deze heet ‘Slagen voor de Vrijheid’. De voorstelling bestaat uit een artistiek klankbeeld over oorlog, vrede en vrijheid. Van vroeger en van nu.

De Atletiekvereniging Wijchen haalt in de vroege ochtend van 5 mei het bevrijdingsvuur op in Wageningen. Burgemeester Verheijen neemt het bevrijdingsvuur om 11.00 uur op de Markt in Wijchen in ontvangst. Daarna zijn er verschillende muzikale optredens op het marktplein en in de Antonius Abtkerk. Het complete programma vindt u binnenkort op www.wijchen.nl.

Wilt u meer weten? Neem dan contact op met evenementencoördinator Tanja Bruins. U kunt haar bereiken via t.bruins@wijchen.nl of via 024 751 71 11.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.