De tijdelijke fietsenrekken voor en achter kantoorgebouw Metterswane tegenover het Centraal Station Nijmegen verdwijnen. Op dinsdag 24 maart haalt de gemeente de rekken weg. De 1200 klemmen kunnen weg omdat het nieuwe gratis fietstransferium naast het station in gebruik is genomen. Onder de nieuwbouw van poptempel Doornroosje is plaats voor 4000 fietsen.

Gebruikers van de fietsenstallingen voor en achter Metterswane zijn al enkele weken met spandoeken en borden gewezen op de sluiting en het alternatief onder Doornroosje. Afgelopen week is aan iedere fiets een kaartje gehangen met informatie over het verdwijnen van de rekken. Ook startte de gemeente samen met Doornroosje een actie waarbij mensen die hun fiets stallen in het nieuwe fietstransferium kans maken op concerttickets. De tijdelijke stalling bij Metterswane was er sinds april 2013.

Door het verwijderen van de rekken wordt het stationsgebied minder rommelig. Bovendien is er nu met het transferium een beter alternatief voor het parkeren van je fiets direct naast het station.

Het nieuwe, gratis fietstransferium is ideaal voor iedereen die bijvoorbeeld naar het station of Doornroosje moet. Er is plek voor 4000 fietsen en je kunt er 7 dagen per week en 24 uur per dag terecht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.