De Sociale Wijkteams zijn dé toegangspoort voor ondersteuning en zorg in Wijchen. Een Sociaal Wijkteam is een team van zorgprofessionals dat samen met u zoekt naar praktische oplossingen voor uw problemen op het gebied van welzijn en zorg. U kunt daarbij denken aan vragen over onder andere lichamelijke of geestelijke beperkingen, eenzaamheid, zelfstandig wonen of opvoeding van kinderen.

 

Wat kunt u zelf oplossen?
Vaak is een oplossing dichterbij dan u denkt. Eventueel met een beetje hulp van familie of vrienden. Of met een duwtje in de juiste richting. Er zijn in Wijchen al veel voorzieningen waar u zelf terecht kunt. Misschien bent u daarmee geholpen. Als u die mogelijkheden nog niet kent, helpt het Sociaal Wijkteam u graag verder.

 

Keukentafelgesprek
Heeft u een afspraak met het Sociaal Wijkteam? Dan wordt u uitgenodigd voor een keukentafelgesprek. Het doel van dit gesprek is om eerst helder te krijgen welke stappen u samen met mensen uit uw eigen omgeving kunt zetten om uw problemen aan te pakken. Tijdens dit gesprek kunnen alle onderwerpen aan bod komen. De medewerker van het Sociaal Wijkteam stelt altijd vragen op meerdere gebieden. Samen maakt u een plan waarin staat wat u zelf regelt en waarbij u echt professionele ondersteuning nodig heeft.

 

Contact opnemen
De Sociale Wijkteams zijn op werkdagen bereikbaar van 9.00 tot 17.00 uur via 024 642 57 59. Een e-mail sturen kan natuurlijk ook naar info@sociaalwijkteamwijchen.nl. Kijk op www.sociaalwijkteamwijchen.nl voor meer informatie en de inlooptijden bij u in de buurt.