D66 is in Nijmegen de winnaar geworden van de Provinciale Staten Verkiezingen. De partij heeft 18,7% van de stemmen gekregen. Een goede tweede plek is weggelegd voor de SP, dat 17,7% van de stemmen heeft gekregen. Ook GroenLinks heeft het traditioneel goed gedaan in Nijmegen. De partij is zelfs behoorlijk gegroeid en komt uit op 15,6% van de stemmen.

Coalitie
De landelijke coalitiepartijen zijn in Nijmegen weggevaagd. Zowel de PvdA en VVD hebben in Nijmegen flink moeten inboeten. De klap zal bij de PvdA het hardst zijn aangekomen, de arbeiderspartij is gekrompen van 20,4 in 2011 naar 11,9% nu. Ook VVD verloor, al is de klap minder hard. De liberale partij kromp van 12,2% naar 10,5%.

CDA en PVV
Opvallend genoeg is de CDA in Nijmegen niet groter geworden, terwijl landelijk de partij grote winst heeft behaald. De CDA moet bijna een procent inleveren ten opzichte van 4 jaar geleden. De PVV kreeg slechts 0,1 procentpunt erbij in Nijmegen.

Partij van de Dieren
De Partij van de Dieren heeft in Nijmegen ook een mooie slag geslagen. De partij steeg van 2,1% naar 4,7%.