Normaal is het Duitse grensdorpje Zyfflich een oase van rust waar mensen naar toe komen om ganzen en ooievaars te bekijken of te genieten van de weidse uitzichten. Maar in het weekend van 29 en 30 mei wordt Zyfflich omgetoverd tot een bruisend festivaldorp. En vanaf heden is de online kaartverkoop weer gestart.

Na de uitverkochte edities van Blues en Woodstock in 2014, staan er dit jaar wederom twee veelbelovende avonden te wachten in het gezellige grensdorpje. Met fantastische live muziek, de vertrouwde ‘gemütliche’ aankleding en natuurlijk een superenthousiast pubiek.

29 mei: Woodstock in Zyfflich
Dit jaar voor de derde maal Woodstock in Zyfflich, een reprise van het beroemde flowerpower festival eind jaren 60. Met namen die er gestaan hebben, maar ook namen die er gestaan zouden kunnen hebben. Voorzitter Ton Aalbers: “We hebben dit jaar weer een heerlijk nostalgische programma voor de bezoeker in petto. Hoofdact is The Morrison Hotel, één van de beste Doors tribute bands in Duitsland. Zij weten niet alleen de authentieke Doors sound akelig goed te benaderen, maar ook het charisma en de intensiteit van originele Doors”. Verder deze editie de vertrouwde Woodstock tribute band met vele Woodstock klassiekers. En tributes aan Neil Young, Simon & Garfunkel, Richie Havens en The Golden Earring. Alle hoogtepunten van het legendarische Woodstock worden in Zyfflich herbeleefd. Ga op deze avond helemaal terug in de tijd van ‘Love, Peace & Happiness’. En vergeet niet je Woodstock outfit uit het stof te trekken, want vanavond mag je hem weer aan!

 

30 mei: Blues in Zyfflich
Zaterdag de 30e mei is Zyfflich een waar Bluesmekka. Programmeur Michel de Vries over de essentie van het al meer dan 10 jaar bestaande Blues in Zyfflich: “De kracht is de gezelligheid. En daarbij speelt goeie muziek natuurlijk een heel belangrijke rol als sfeermaker. Maar het gaat om de totale beleving. Mensen luisteren niet alleen naar muziek, maar kletsen ook lekker met elkaar. Dat is Blues. En daarbij horen natuurlijk ook knusse kleedjes op de tafels met plantjes en borrelnootjes. Alsof je een gezellig feestje thuis hebt, maar dan met 1000 man.” De programmering van Blues in Zyfflich kent dit jaar klinkende internationale namen als Ryan McGarvey (USA), Diedra & The Bluesbreakers (USA) en One man band Ben Prestage (USA). Maar talenten van de lage landen als The Bluesbones (B) en Nederlands Bluestalent John F. Klaver (NL), winnaar van The Dutch Blues Challenge 2011 en 2013. Hij was al eens eerder bij Blues in Zyfflich, maar komt nu terug, gezamenlijk met de fantastische zangeres Charlotte Coppola. Kortom, weer genoeg ingrediënten om helemaal de Blues te krijgen!

Combiticket en camping of een retourtje met de bus
Kaartjes voor beide festivalavonden zijn te koop via internet en vanaf 1 april bij de bekende voorverkoopadressen. Wil je het gehele festivalweekend beleven, koop dan een ‘low budget’ combiticket (enkel online te koop). Er is ook de mogelijkheid te blijven kamperen op het festivalterrein met je caravan, tent of camper! Voor de Nijmeegse gasten die toch graag thuis willen slapen: op internet kun je voor Woodstock en Blues in Zyfflich een buskaartje kopen om van cafe St Anneke naar Zyfflich te komen. ‘s Nachts word je ook weer netjes bij bij St Anneke afgezet. Wees er snel bij, want de kaarten voor beide festival vliegen de deur uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.