Bij inwoners van de gemeente Heumen ligt in het Paasweekend de nieuwe editie van de vrijetijdsgids Topic Actief in de brievenbus of op de deurmat. Daarin kunnen zij lezen wat er dankzij de inzet van vrijwilligers allemaal te doen is. De gids is een gratis bewaarexemplaar die huis aan huis verspreid wordt in Heumen, Malden, Nederasselt en Overasselt. Een digitale versie van de gids staat na Pasen op de website van het vrijwilligersteunpunt.

De rode draad in de gids is het talent van inwoners. Dat talent zetten zij ook in, niet alleen voor vrijwilligersorganisaties maar ook voor hun dorp, wijk of straat. De gids geeft een beeld van de positieve energie die dat oplevert. Er staan activiteiten, diensten en contactgegevens in van 191 lokale organisaties, op het gebied van educatie&scholing, kunst&cultuur, natuur&milieu, samenleven en sport. Dat het een breed veld beslaat, is ook te zien in de fotocollages. Actieve inwoners vertellen in de gids wat het hen persoonlijk oplevert. Burgemeester Paul Mengde bedankt hen in zijn voorwoord voor hun inzet. Hij vertelt over zijn eigen drijfveer: mensen enthousiasmeren en verbinden. Wethouder Ellen de Swart hoopt dat de gids anderen inspireert om ook actief te worden. ‘Doen wat je leuk vindt en waar je goed in bent, geeft bergen energie. Ook inwoners die weinig tijd hebben, kunnen via de nieuwe Talentenbank wat betekenen voor een ander. We hopen zo op veel nieuwe talenten, ze zijn meer dan welkom!’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.