Op de elektrische scooter genieten van de bezienswaardigheden langs de Waal

Gistermorgen is tijdens een feestelijke bijeenkomst en onder toeziend oog van pers en een groot aantal toeristische ondernemers het nieuwe initiatief WaalScooter gepresenteerd. Het betreft een samenwerking tussen Sportieve Evenementen Peter Oversteegen en het Regionaal Bureau voor Toerisme Arnhem Nijmegen (RBT KAN), om het toeristisch aanbod rondom de Waal te versterken. Nadat Jurriaan de Mol (directeur RBT KAN) en Turgay Tankir (Wethouder Economische Zaken gemeente Nijmegen) onder grote belangstelling op de scooter de Waalkade op en neer waren gereden was de WaalScooter officieel geopend.

Vanaf de Waalkade in Nijmegen worden bij Nijmegen Actief, in samenwerking met de Zonnetrein Nijmegen, de elektrische WaalScooters verhuurd met diverse aantrekkelijke routes om de vele bezienswaardigheden langs de drukst bevaren rivier van Europa te beleven.

Waalscooter_Nijmegen_26-03-2015-30

Op geruisloze, natuurvriendelijke, elektrische scooters ontdek men het Waalgebied en het Rijk van Nijmegen. Met een stop zo her en der op de dijk voor een weids uitzicht over de rivier en de stad Nijmegen is het genieten pur sang. Een helm dragen is niet verplicht dus het is genieten van de omgeving met de wind door de haren. Een (auto of brommer) rijbewijs is wel verplicht. Je krijgt een route naar keuze, een boekje met toeristische informatie en een kortingsbon voor een consumptie onderweg.