NEC heeft maandagavond geen spaan heel gelaten van het als 4e geklasseerde Volendam. De ploeg uit het palingdorp kon alleen maar toekijken hoe NEC op grootse wijze kracht bijzette aan het naderende kampioenschap. Komende vrijdag kan NEC al kampioen worden, in de uitwedstrijd tegen MVV Maastricht. De nummer 2 van de competitie, momenteel FC Eindhoven, ging met 3-2 onderuit op bezoek bij Emmen. Het gat is daardoor vergroot naar liefst 21 punten.

De ploeg van trainer Ruud Brood leek er in eigen huis zin in te hebben vanavond. Vanaf de eerste minuut werd Volendam onder druk gezet en er werd goed voetbal op de mat gelegd. Keeper Zwarthoed zal niet met veel plezier terugkijken op de wedstrijd, hij kreeg niet alleen 7 doelpunten tegen, maar zag ook nog het eerste doelpunt op zijn naam komen. Via Limbombe en de paal, rolde de bal via de rug van de Volendamse keeper over de lijn.

Ook na de openingstreffer bleef NEC op zoek naar doelpunten. Na 20 minuten stond de teller op 3 voor de Nijmegenaren. Jahanbakhsh (prachtig afstandsschot) en Ars (knap binnen gegleden) zorgden voor de prima goals. Limbombe zorgde na een half uur voor de 4e. Een uitslag met dubbele cijfers bleek vanavond mogelijk, en de kansen waren er ook naar. Een vijfde werd voor rust echter niet meer gemaakt.

Ook na de adempauze voor met name Volendam bleef de wedstrijd een plezier om naar te kijken. Al snel maakte Sjoerd Ars op fraaie wijze de 5-0, en Navarone Foor de 6-0. Ruud Brood gaf belangrijke spelers rust, en haalde Jahanbakhsh en Leiwakabessy naar de kant. Ook keeper Smits van NEC mocht vanavond nog in actie komen, hij redde op een wereldkans voor Overtoom van Volendam.

Waalkens kreeg van Ruud Brood nog 20 minuten speeltijd, en hierin liet de vleugelspeler goede dingen zien. Hij mocht tekenen voor de 7-0. Ars legde een bal goed terug op de doorgelopen Waalkens, en die rondde beheerst af.

De champagne is al klaar gezet in Nijmegen!