Op zaterdag 28 maart 2015 organiseren Stichting Koprol en N.E.C. Doelbewust de Koprolympics in de Jan Massinkhal in Nijmegen. Deze dag zal volledig in het teken staan van mensen die graag willen sporten, maar niet meer deel kunnen nemen aan het reguliere sportcircuit door een lichamelijke beperking. Stichting Koprol en haar leden laten in de vorm van verschillende clinics zien wat er allemaal mogelijk is binnen de regio Nijmegen.

De Koprolympics zijn bedoeld voor iedereen die kennis wil maken met het gevarieerde sport- en spelaanbod van Stichting Koprol. De Stichting biedt verschillende sport- en spelactiviteiten aan voor mensen met COPD, hartpatiënten, diabetes en spierziektes. Alle activiteiten vinden plaats onder deskundige begeleiding van fysiotherapeuten en bewegingsagogen, en zijn afgestemd op de mogelijkheden, wensen en belastbaarheid van de sporters. Naast de diverse sportactiviteiten biedt Stichting Koprol voor de sporters die dat nodig hebben sociaal maatschappelijke ondersteuning.

Programma
De voorzitter van Stichting Koprol, Wil van den Broek, zal om 12.30 uur de dag openen met een woord van welkom. Vanaf 12.45 uur geven sporters van Stichting Koprol verschillende clinics. Er worden demonstraties gegeven van onder andere rolstoelbasketbal, elektrisch rolstoelhockey, badminton, volleybal en Tai Chi. De workshops worden om 16.00 uur afgesloten met een wedstrijd rolstoelbasketbal tussen de aanwezige VIP’S en het rolstoelbasketbalteam. Tevens zijn er informatiestandjes van onder andere Uniek Sporten, Diëtistenpraktijk Astrid Holweg en het Zelfregiecentrum Nijmegen. Er is ook een loterij en er worden verschillende Koprol-gadgets verkocht. De volledige opbrengst hiervan gaat naar Stichting Koprol, die het geld gaat inzetten ten behoeve van de sporter met een beperking.

Na afloop van het sportieve gedeelte zal Koen Breedveld, hoogleraar Sportsociologie en Sportbeleid aan de RU te Nijmegen en directeur van het Mulier Instituut te Utrecht een voordracht houden over een thema dat nauw verwant is aan de doelstellingen van Koprol. Daarna vindt er rond 17.15 uur een borrel plaats voor prominenten, sponsoren, ambtenaren en vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties uit de schil rondom Koprol, zorginstellingen en natuurlijk onze sporters! Het belooft een feestelijke dag te worden. Wij kijken uit naar uw komst!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.