Heb jij wel eens twaalf singles ontmoet, terwijl je geen hand voor ogen ziet? Je praat met je date, maar je hebt niet in de gaten of diegene nu leuk lacht, een geweldig kapsel heeft, afdwaalt met zijn gedachten of misschien wel enorm grote oren heeft. In gedachten vorm je een bepaald beeld van iemand en al je zintuigen, behalve je zicht, zet je op scherp. Samen met FlitsDate initieert het muZIEum 21 april een avond speeddaten in het donker.  Ervaar hoe het is als je zicht er opeens niet meer toe doet. Wat vind jij dan belangrijk?

Wat als uiterlijk er even niet meer toe doet?
De huidige maatschappij is vooral een visuele maatschappij. Met daten zijn de eerste indruk en het eerste aanzicht vaak al bepalend voor een go or no-go. De komst van datingsapplicaties zoals Tinder bevestigt alleen maar dat uiterlijk belangrijk is voor een ideale match. Vanuit de visie van het muZIEum om mensen op een inspirerende en indrukwekkende manier te laten ervaren hoe het is om niet meer te kunnen zien en meer bewustwording te creëren bij zienden, organiseert het muZIEum samen met FlitsDate  `Speeddaten in het donker´. Want in het donker doet uiterlijk er niet toe.

Een andere manier om singles te ontmoeten
“Het is natuurlijk een hele andere manier van singles ontmoeten”, zegt eigenaar Vincent bij ´t Vuur van FlitsDate. “Het gekke is dat je toch wel snel in de gaten hebt of er een klik is of niet”. Of je dezelfde keuzes maakt zonder zicht? Daar zijn we heel benieuwd naar. Het feit dat je in het pikkendonker zit, zorgt voor een unieke ervaring, enige hilariteit en breekt het ijs. Je zit immers in hetzelfde schuitje.

Wie, hoe, wat en waar?
De eerste speeddate in het donker vindt plaats op dinsdag 21 april vanaf 19.30 uur in het muZIEum Nijmegen en is voor singles tussen de 30 en 45 jaar. Aanmelden kan op de website www.flitsdate.nl. VOL = VOL. In het donker zijn blinde en slechtziende begeleiders om een `oogje´ in het zeil te houden en hun persoonlijke verhalen en tips te vertellen.

Na het speeddaten is er een after-borrel waarbij je iedereen echt gaat zien. Dan is er nog voldoende tijd om te achterhalen wie nou wie was.