De Waal in Vlammen zal dit jaar qua uiterlijk niet veel veranderen, veel mooi vuurwerk en een feestelijke stemming. Toch is er wel degelijk een verschil ten opzichte van eerdere jaargangen, er wordt namelijk gebruik gemaakt van ‘groen’ vuurwerk, aldus de Gelderlander. Stichting Vierdaagsefeesten heeft dit maandag officieel bekend gemaakt. Dream Fireworks, de vaste importeur van het vuurwerk tijdens de Vierdaagsefeesten, zal milieuvriendelijk vuurwerk importeren. Het vuurwerk zal volledig biologisch afbreekbaar zijn, waardoor geen schadelijke resten achter zullen blijven.

De waterbommen, een van de hoogtepunten tijdens eerdere edities, zullen niet meer worden afgestoken. Volgens onderzoek zijn de waterbommen schadelijk voor het milieu. Het milieuvriendelijke vuurwerk is beter qua kleurkwaliteit en er is minder sprake van rookontwikkeling.

De Vierdaagsefeesten beginnen op 18 juli en duren tot vrijdag 24 juli. Zondag 19 juli zal het milieuvriendelijke vuurwerk de lucht in worden geschoten, tijdens de Waal in Vlammen.