Op zaterdag 4 april is filosoof en arts Marli Huijer, de opvolger van René Gude als Denker des Vaderlands, te gast bij Dekker v.d. Vegt. Zij wordt geïnterviewd door Henk van Houtum, politiek geograaf aan de Radboud Universiteit. Van Marli Huijer is net verschenen Het leven is niet leuk als je je mond houdt
Aanvang 16.00 uur tot 18.00 uur, gratis entree.

Wilt u het ons laten weten als u komt?
E: klantenservice@dekkervdvegt.nl, tel: 024 3020130
Marli Huijer is geen studeerkamergeleerde, al schreef ze meerdere boeken, zoals het recente Ritme en Discipline. Ze is geen tegen-, geen mee-, maar een tussendenker, ze wil de stemmen van allerlei verschillende mensen laten klinken.

In de interviews in Het leven is niet leuk als je je mond houdt praat Peter Henk Steenhuis met haar over haar inspiratiebron Hannah Arendt, haar overstap van haar werk bij de methadonpost in Beverwijk naar de filosofie, haar bijdrage aan het Filosofisch Elftal van Trouw, hoe wij met elkaar omgaan, hoe je jezelf kunt disciplineren, Simone de Beauvoir en Martha Nussbaum, de participatiesamenleving, omgaan met teleurstellingen, bevolkingsonderzoeken. In deze veelheid van onderwerpen benadrukt Huijer keer op keer dat het belangrijk is je vrijmoedig uit te spreken.

Marli Huijer is bijzonder hoogleraar Filosofie aan de Erasmus Universiteit en lector Filosofie aan De Haagse Hogeschool. Ze werd opgeleid tot huisarts en filosoof, was coördinator van de Junkiebond, promoveerde in de filosofie en was eerder hoogleraar Gender en Biomedische Wetenschappen aan de Universiteit van Maastricht.

Prof. dr. Henk van Houtum (Nijmegen/Bergamo) is een expert in de totstandkoming en representatie van (nationale) identiteit en de bescherming van ruimtelijke begrenzing van een land of de Europese Unie. Het gaat dan met name om de relatie tussen ik/wij en de ander en het hier versus het daar.
Hij is de auteur van Eerlijke Nieuwe Wereld en Grensland (dit gaat over het denken voorbij grenzen en tussendenken staat centraal).
Hij schrijft wekelijks (op zaterdag) een column met als titel Regio InZicht, in De Gelderlander.

Het leven is niet leuk als je je mond houdt
Prijs: € 12,50