April is Jazz in Nijmegen! In april vinden er maar liefst 14 jazzevents plaats in Nijmegen, waaronder 5 spectaculaire concerten bij LUX.
Elke week van april staan er grote, internationale artiesten op het podium van LUX. Een unieke kans om de jazzgrootheden Larry Goldings, Peter Bernstein & Bill Stewart; John Scofield & Jon Cleary; het James Carter Organ Trio en het Ambrose Akinmusire Quartet live te zien.
Daarnaast treedt Bo van de Graaf met jubilerend I Compani op bij LUX met een speciaal jubileumconcert.

VR        03/04/15                                           Larry Goldings, Peter Bernstein, Bill Stewart
The Legendary Organ Trio
ZA        04/04/2015                                     I Compani
Jubileumconcert 30 jaar I Company
DI        14/04/2015                                     John Scofield & Jon Cleary
DI        21/04/2015                                     James Carter Organ Trio
Django Unchained
WO      29/04/2015                                     Ambrose Akinmusire Quartet

Vrijdag 3 april
April Jazz
Larry Goldings, Peter Bernstein, Bill Stewart – The Legendary Organ Trio

Larry Goldings, Peter Bernstein en Bill Stewart – The Legendary Organ Trio trappen het LUX-programma af. Dit trio bestaat ruim 20 jaar en heeft een subtiele, meer ingehouden benadering van de klassieke organ trio’s zoals bekend van de legendarische Jimmy Smith. Misschien meer cool dan sweat, maar zeker niet minder soulful!

LUX Mariënburg     20.30 uur             € 20,00

tags: internationale jazz, hard-swinging modernism, funky boogaloos, lush ballads and lounge-lizard blues, killing organ trio, organ jazz van de bovenste plank

Zaterdag 4 april
April Jazz
I Compani – Jubileumconcert 30 jaar I Compani

I Compani bekleedt een unieke plaats in het Nederlandse muziekleven. Het succes van de groep zit hem in de mix van eigenzinnige, mediterraan gekruide muziek met film, theatercircus, poëzie, erotiek, eten en absurde invallen. De I Compani-programma’s zijn meestal sterk autobiografisch getint. Tijdens het jubileumconcert brengt Bo van de Graaf samen met zijn ensemble de unieke hoogtepunten uit deze programma’s weer ten gehore.

LUX Mariënburg     20.30 uur             € 20,00

tags: jazz, jubileumconcert (30 jaar), mix van eigenzinnige en mediterraan gekruide muziek met film, theatercircus, poëzie, erotiek, eten en absurde invallen

Dinsdag 14 april
April Jazz
John Scofield & Jon Cleary

Hoewel John Scofield en Jon Cleary elkaar al jaren kennen, zijn ze pas in 2008 samen gaan werken in de Piety Street band. Vorig jaar traden ze beiden met succes op met Soulive in de VS; daar werd het idee geboren om ook als duo op te treden, zónder ritmesectie. Jon Cleary speelt in zijn eentje op de piano als een hele band, samen spelen zij New Orleans-muziek en R&B klassiekers. Een spectaculaire muzikale ontmoeting tussen twee bluesy spelende topinstrumentalisten!

LUX Mariënburg     20.30 uur             € 35,00

tags: Internationale jazz, ontmoeting van twee jazziconen, bluesy, New Orleans muziek en R&B klassiekers

Dinsdag 21 april
April Jazz
James Carter Organ Trio – Django Unchained

Toen saxofonist James Carter in 1993 debuteerde met zijn album ‘JC on the Set’, zorgde hij voor een oproer binnen de Amerikaanse jazzwereld. Met zijn machtige geluid en enorme energie wordt James Carter inmiddels gerekend tot de beste jazzartiesten van zijn generatie. Django Unchained is een frisse en uiterst soulvolle ode aan de legendarische gitarist Django Reinhardt.

LUX Mariënburg     20.30 uur             € 25,00

tags: ode aan legendarische gitarist Django Reinhardt, internationale jazz, wereldberoemde saxofonist met zijn langlopende band, Afro-Amerikaanse muziek, van swing tot bop en R&B

Woensdag 29 april
April Jazz
Ambrose Akinmusire Quartet

De Amerikaan Ambrose Akinmusire is een van de interessantste en spannendste trompettisten van dit moment. Niet voor niets won hij vorig jaar de Paul Acket Award op het North Sea Jazz Festival. In maart van dat jaar bracht hij zijn veelgeprezen tweede album uit op het Blue Note label, met de prikkelende titel ‘The imagined savior is far easier to paint’. Met dit album tilt hij zichzelf naar een volgend artistiek niveau.

LUX Mariënburg     20.30 uur             € 20,00

tags: internationale jazz, meest interessante en spannende trompettist van dit moment, nieuw, hip & happening (Blue Note Label)

 

 

Openingstijden Kassa LUX Mariënburg

Ma t/m za – 11.30 – 22.15 uur
Zondag – 09.30 – 22.15 uur
Tel. 0900 5894636

Openingstijden Kassa LUX Oranjesingel

Ma t/m vr – 11.30 uur tot een kwartier na aanvang laatste voorstelling
Za & zo  – 11.30 uur tot een kwartier na aanvang laatste voorstelling
Tel. 0900 5894636

Openingstijden Café LUX

Zondag tot en met donderdag van 09.00 tot 01.00 uur.

Vrijdag en zaterdag van 09.00 uur tot 02.00 uur.

De keuken is dagelijks geopend van 09.00 – 12.00 (ontbijt), 09.00 – 16.00 uur (lunch) en vanaf 17.30 uur (diner)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.