De ‘Nederlandse Janis Joplin’: zangeres AJ van AJ & The Wildgrooves (Foto: Pemmy Larmené)

Het Huis van de Kunsten in Nijmegen, De Lindenberg, is zaterdag 4 april even het Huis van de Blues. In de grote zaal van dit evenementenpaleis treden dan drie Nederlandse topbands op, alsmede een soloartiest.  Na de eerste succesvolle Lindenberg Blues in november jongstleden, verwachten de organisatoren veel van deze tweede editie.

 

Dat komt vooral door het topniveau van de optredende bands. Neem nou AJ & The Wildgrooves uit het visserdorp Katwijk, een relatief jonge band die in de paar jaar van haar bestaan de blueswereld heeft weten te veroveren. Onder de bezielende leiding van zangeres AJ (de ‘Nederlandse Janis Joplin’) heeft de band inmiddels wervelende recensies mogen ontvangen en stroopt met muzikale passie de Nederlandse podia af. In De Lindenberg trapt AJ & The Wildgrooves om 19.30 uur al af.

 

Na de Katwijkers is het tijd voor de beste bluesmuzikanten van Nederland op dit moment: Robbert Fossen & Peter Struijk. Samen met hun band spelen de twee op prime time de sterren van de hemel in De Lindenberg. De Fossen & Struijk Band heeft zich volledig toegelegd op het spelen van de enige, echte Chicagoblues. Blues zoals blues hoort te zijn dus. Swingend, melodieus, soms vet en dan weer tragisch. Heerlijke muziek om naar te luisteren en om op te dansen. En dat op hoog niveau!

 

Afsluiter van de avond is het Achterhoekse kwartet Blues Factor. Deze band zorgt voor een stevig potje muziek, voor een deel bluesrock, voor een ander deel veel eigen bewerkte covers van wereldtoppers. Sta niet verbaasd als je bijvoorbeeld Jimy Hendrix tegenkomt, of Eric Clapton, of Cuby and the Blizzards. Het dak, dat er net weer op zit na de eerste Lindenberg Blues, gaat er met Blues Factor vanavond geheid weer af.

 

Als de bands ‘ombouwen’ op het grote podium, valt er nog steeds te genieten van live-muziek, want de Bemmelse singer-songwriter Paul Heetebrij laat dan van zich horen. Fraaie nummers in de sfeer van blues, gospel en folk, houden de toeschouwers lekker warm.

 

Bluesmaaltijd
Paul treedt ook al op tijdens de bluesmaaltijd die voorafgaande aan het feitelijke festival genoten kan worden in restaurant No23 van De Lindenberg. Een mooie bodem leggen voor de avond met een schotel van vlees, vis of vegetarisch en dan live Paul Heetebrij erbij. Tickets inclusief bluesmaaltijd en drankje zijn online verkrijgbaar op www.thebluesnijmegen.nl. Wie alleen wil eten wordt geacht te reserveren via tel. 024 327 39 39, of per mail: evenementen.verhuur@delindenberg.com).

 

Organisator The Blues Nijmegen rekent een entreeprijs van € 13,50 in de voorverkoop (tot en met vrijdag 3 april). Als er nog kaarten zijn, worden deze op de avond zelf voor € 16,00 verkocht. Voorverkoop is mogelijk op een viertal adressen in Nijmegen (De Lindenberg, café Van Rijn), Groesbeek (café De Comm) en Beek-Ubbergen (Primera). Op de website www.thebluesnijmegen.nl zijn ook e-tickets te koop: losse kaarten of kaarten inclusief bluesmaaltijd.

 

Alle verdere informatie is te vinden op www.thebluesnijmegen.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.