In februari 2016 gaat Kwatta in première met Mariken, haar nieuwe muziektheatervoorstelling voor de grote zaal. Mariken wordt een mirakel spektakel, gebaseerd op het prijswinnende en verfilmde boek Mariken van de auteur Peter van Gestel.

Hoofdpersoon is de jonge Mariken, die ouder is dan het aantal vingers aan haar rechterhand, maar jonger dan het aantal vingers van haar twee handen samen.

In de Middeleeuwen, toen de straten
nog van modder waren
en je zo met je blote voeten
in een drol kon stappen…
Mariken ontdekt hoe klein grote mensen kunnen zijn en hoe groot kleine mensen. En dat het niet uitmaakt waar je vandaan komt, omdat het enige wat telt is, wie je van binnen bent.
Mariken is een muziektheatervoorstelling voor de grote zaal. Een toneelspektakel, met een live band en heel veel liedjes. Mariken is een familievoorstelling voor iedereen vanaf 6 jaar.

Cast Mariken, vlnr: Rogier in ’t Hout, Marike van Weelden,
Sarah Bannier, Leendert de Ridder, Laus Steenbeke en Ilse Warringa

Na het succes van Dissus – een record aantal van 10.052 bezoekers en zojuist bekroond met de Zilveren Krekel – gaat Kwatta enthousiast van start met haar volgende muziektheatervoorstelling voor de grote zaal.

Tekstbewerking: Jibbe Willems – regie: Josee Hussaarts – spel: Sarah Bannier, Rogier in ‘t Hout, Leendert de Ridder, Laus Steenbeke, llse Warringa en Marike van Weelden – compositie: Rogier Bosman – decor: Barbara Kroon – foto: Laura Luca