Wethouder Harriët Tiemens en Doornroosje-directeur Toine Tax reiken donderdagochtend 19 maart vanaf 7.45 uur de eerste gratis Doornroosje-kaartjes uit aan fietsers die parkeren in het nieuwe en gratis fietstransferium onder Doornroosje. Alle stallers in het transferium maken tussen 19 en 25 maart dagelijks kans op een kaartje voor een concert of dance-event in Doornroosje. Elke dag zijn er 10 kaartjes beschikbaar. Op is op, en het verstrekken van kaartjes gebeurt willekeurig.

Het nieuwe fietstransferium ligt direct naast het Centraal Station onder de nieuwbouw van poptempel Doornroosje. Het is een kleurrijke stalling voor iedereen die bijvoorbeeld naar het station of Doornroosje moet. Er is plek voor 4000 fietsen en je kunt er 7 dagen per week en 24 uur per dag terecht.

Wethouder Harriët Tiemens: “Het transferium is een prachtige voorziening voor mensen die van en naar het station gaan met hun fiets. Als je het transferium uitloopt, sta je al bijna op het stationsplein en ben je zo bij je trein. Dus lang zoeken naar dat ene vrije plekje of het risico lopen dat je verkeerd gestalde fiets wordt verwijderd, is niet meer nodig. Fietsen staan er gratis, beheerd en droog. Ook voor al die mensen die naar Doornroosje gaan, is het natuurlijk een ideale plek. Kortom, pak de fiets en geniet van het comfort van deze prachtige fietsenstalling.”

De gemeente brengt het nieuwe fietstransferium de komende week extra onder de aandacht omdat op 24 maart de tijdelijke fietsrekken voor en achter Metterswane worden verwijderd. Op die manier wordt het stationsgebied minder rommelig. Bovendien is er nu met het transferium een beter alternatief voor het parkeren van je fiets direct naast het station.

De gemeente ziet het aantal gestalde fietsen in het fietstransferium vanaf februari geleidelijk stijgen en verwacht dat deze lijn zich versneld doorzet met het verwijderen van de tijdelijke stallingen.