Op woensdag 8 april maken we in Het Dijkmagazijn prachtige insectenhotels, waar de beestjes kunnen overnachten en lekker kunnen eten. Hang het thuis op en in de zomer kun je volgen wie er in je hotel komt wonen. Voor de bewoners van Aldesteeg maken we ook een paar insectenhotels.

Nederland is op sommige plaatsen veel te keurig opgeruimd. Kleine beestjes als bijen en spinnen houden van rommelige plekjes, waar ze zich kunnen verschuilen en hun eten kunnen zoeken. Om die kleine diertjes te helpen, maken we insectenhotels. Je krijgt een kistje dat je speciaal inricht. Wilde bijen bijvoorbeeld maken hun nestjes in holle stengels. Met rietstengels zijn deze dieren dus dik tevreden. En oorwurmen kruipen graag in een potje waar wat nat hooi in zit. En de mooiste lieveheersbeestjes zitten graag tussen wat dorre bladeren als het koud wordt. Met een insectenhotel help je dus de kleine diertjes in je tuin of op je balkon, zonder dat het daar een rommeltje wordt.
Een paar hotels maken we voor de bewoners van Aldesteeg om in hun tuin te zetten. Wie wil en tijd heeft mag die ’s middags zelf naar de bewoners brengen.

Deze Waalwoemi-activiteit is mogelijk gemaakt door Beuningen Samen in Beweging en Beleef de Waal.

Waalwoemi: Insectenhotels, woensdag 8 april 14.00-15.30 uur. Het Dijkmagazijn, Dijk 41 Beuningen. Max 12 kinderen van 8 tot 13 jaar. Kosten € 3,50. (Groot)-ouders mogen gratis meedoen, en voor de eerste vier betalende en helpende ouders zijn er kortingsbonnen voor een volgende activiteit.
Voor info en evt. reserveren hetdijkmagazijn.nl en facebook.com/dijkmagazijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.