Afgelopen maandag was de Jupiler Lounge in het Goffertstadion het decor voor een gala-avond met veiling ten behoeve van de Voetbal Academie. Doel van de avond was om opbrengsten te generen voor de verdere ontwikkeling van jong talent. De veiling heeft uiteindelijk € 73.550 opgebracht.

Partners, spelers en oud-spelers hadden geheel belangeloos de mooiste veilingkavels beschikbaar gesteld, waaronder gesigneerde shirts van het Nederlands Elftal, een wedstrijd voetballen tegen oud-N.E.C, het rugsponsorschap en VIP-kaarten voor onder andere Ajax, Bayern München en U2. De veiling werd geopend met een openingsbod van voorzitter Ton van Gaalen op de gesigneerde voetbalschoenen en keepershandschoenen van voormalig N.E.C.-keeper Jasper Cillessen. De keeper van Ajax en Oranje was aanwezig om deze persoonlijk te overhandigen, waarna in een rap tempo de kavels werden geveild door veilingmeester Nielsson Kooijman.

Tussen het veilen door werden de gasten verwend met een exclusief diner van sterrenkok Mario en entertainment van Tiny Little Big Band. De presentatie was in handen van Stasiu Teunissen.

Aan het einde van de avond maakte notaris Klaas Albert Veerbeek de definitieve veilingopbrengst bekend: € 73.550. Hoofd Jeugdopleidingen, René Koster: “Ik ben echt enorm verrast door het eindresultaat, maar het belangrijkste is dat we aandacht hebben kunnen vragen voor het belang van de Voetbal Academie voor de continuïteit van N.E.C. We hebben een duidelijke visie ontwikkeld om met meer succes jonge talenten klaar te stomen voor het eerste elftal, maar daar hebben we wel financiële middelen voor nodig. Het enthousiasme van onze partners en de hoogte van de veilingopbrengst stemmen mij enorm positief voor de toekomst.”

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.