Kwatta en het Kreschtheater uit Krefeld hebben de wens samen een nieuwe, internationale, voorstelling te maken: Circuskinderen. In aanloop naar het maken van deze voorstelling geven we op 11 maart om 20.00 uur een toneellezing in Theater Het Badhuis. Een cast van Duitse en Nederlandse acteurs vertelt in een mix van Duits, Nederlands en Engels een treurig, maar waargebeurd verhaal.

De verschillende talen worden zo met elkaar versneden dat het verhaal voor iedereen te volgen is. Neveneffect is dat naast een spannende lezing het publiek ook zijn/haar vocabulaire uitbreidt. Er ontstaat een universeel verhaal, in een universele taal.

Toneellezing Circuskinderen Ergens, op een plek aan de rand van de stad, zet een circus haar tenten op. Dit tot ongenoegen van de omwonenden. Scheldwoorden vliegen door de lucht, dan stenen en tenslotte staat ’s nachts de circustent in lichterlaaie.

En dan… weet plotseling niemand ergens van, was niemand in de buurt en heeft niemand iets gezien.

Wat was de vonk in het kruitvat? Waar komt die plotselinge woede vandaan, die haat, die oordelen en die vooroordelen? Zijn het die circuslui met hun vreemde manieren, hun gekke taaltje en hun rondreizend leventje? Of die bewoners met hun nette rijtjeshuizen en hun aangeharkte voortuintjes? Wat vinden ze van elkaar? Wat weten ze van elkaar?

Twee werelden botsen op elkaar en een explosie kan niet uitblijven.

Wat zo mooi had kunnen zijn, een feest met clowns, trapezes en muziek, eindigt in een ware nachtmerrie. Maar uit de rookpluimen die opstijgen, stijgt ook iets anders op…het verlangen naar vrede en vriendelijkheid  en wederzijds begrip.

De toneellezing is geschikt voor iedereen vanaf 12 jaar.

Tekst en regie: Josee Hussaarts en Helmut Wenderoth – Spel: Tina El-Fayoumy, Helge Fedder, Hok Tan, Ariane Oechsner, Arie Rustenburg en Marike van Weelden

EUREGIO Circuskinderen is een project in het kader van de EUREGIO. De EUREGIO maakt zich sterk voor de samenwerking tussen Nederland en Duitsland en streeft hierin naar een meerwaarde voor beide zijden. Daarbij ziet de EUREGIO zich als draaischijf en bemiddelende instantie tussen beide landen.

Wat: toneellezing Circuskinderen van Kwatta en Kreschtheater Wanneer: 11 maart 20.00 uur Waar: Theater Het Badhuis, Nijmegen Aanmelden: toegang is gratis, aanmelden kan door een mail met naam en aantal personen te sturen naar publiciteit@kwatta.info.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.