Heb jij wel eens twaalf singles ontmoet terwijl je geen hand voor ogen ziet? Je praat met je date, maar je hebt nog niet in de gaten dat diegene een leuke lach, een geweldig kapsel of wel een heel groot stel oren heeft. Vanaf 21 april is het mogelijk dit te ervaren met ‘speeddaten in het donker’. De aftrap zal plaatsvinden in de Stadsschouwburg in Nijmegen.

“Het is natuurlijk een hele andere manier van singles ontmoeten.”, zegt eigenaar Vincent bij ’t Vuur van FlitsDate. “Het gekke is dat je toch wel snel in de gaten hebt of er een klik is of niet. Het feit dat je samen in het donker zit, zorgt er ook voor dat het ijs sneller breekt. Je zit immers in hetzelfde schuitje.”

Natuurlijk worden de deelnemende singles niet meteen in het donker gegooid. Mannen en vrouwen worden bij de ingang van elkaar gescheiden en krijgen uitleg over het speeddaten. Vervolgens worden ze door de begeleider in het donker naar de tafeltjes begeleid. Je zult merken, je ziet echt werkelijk helemaal niets en dat is al een bijzondere ervaring op zichzelf.

Als je plaatsneemt zit je tafelgenoot tegenover je en kan de date beginnen! Elke 3 minuten moet iedereen op een matchkaart aangeven wat hun indruk van de ander was. Vervolgens gaan de mannen van tafeltje wisselen. Zij komen bij die volgende gesprekspartner door het lintje te volgen. De begeleiding houdt slechts een “oogje” in het zeil om ongelukken te voorkomen. Al is het vinden van een levenspartner een serieuze zaak, het daten zelf mag heel plezierig zijn. Enige hilariteit en het aftasten maakt het contact leggen speels en meer ontspannen.

Na het Speeddaten is er een after-borrel waarbij je iedereen echt gaat zien. Dan is er nog voldoende tijd om te achterhalen wie nou wie was en kun jij eventueel nog correcties aanbrengen op de matchkaart. Want uiteindelijk wil het oog ook wat, dat begrijpen wij als Speeddate organisatie goed.

De dag na het event ontvangen de deelnemers e-mail adressen als de interesse wederzijds is.

Speeddaten in het donker is voor singles tussen de 30 en 45 jaar, zonder visuele beperking. Het eerste event wordt gehouden op dinsdag 21 april vanaf 19.30 uur in MuZIEum; stadschouwburg Nijmegen. Aanmelden kan op www.flitsdate.nl