Op zondag 12 april staan de kwasten, potloden, beitels en persen weer in de aanslag en de bands & acts te popelen. De koffie en thee staan klaar, de biertjes koud, de fornuizen zijn aangestoken. Kortom: de Vasimmers zetten hun deuren weer wagenwijd open voor de jaarlijkse open dag: Festival VasimNU! Een dag vol kunst & cultuur voor jong & oud!

Cultuurspinnerij de Vasim is alweer 13 jaar dé plek in Nijmegen waar kunst, cultuur, leren, creëren & beleven samensmelten. En dat merk je tijdens het Festival VasimNU!

De Vasimmers laten zien waar zij hun brood mee verdienen. Neem een kijkje in de hout- en metaalwerkplaats en de zeefdrukkerij. Smijt met verf bij Maud, of met ballen in de Circusruimte. Graffiti, etsen, beeldhouwen, fotografie: kom het allemaal ontdekken!

Bezoek de expositie, shop lekker op de arts&crafts markt, of – nieuw dit jaar – kijk eens wat andere Nijmeegse (kunst)collectieven te bieden hebben. Zo laten o.a. Splendor, UNIT Academie en Extrapool bij ons hun highlights zien. En buurman Waalhalla neemt de skateboards mee.

De kleinsten vermaken zich bij het doe-het-zelf circus onder deskundige begeleiding van de Circuswinkel. Of gaan volledig op in de fantasievolle voorstellingen van het Vasim Familietheater. Het internationaal bekende Tall Tales Acrobatics geeft een staaltje acrobatiek weg van de bovenste plank.

Muziek in alle hoeken! De ene keer in de zeilmakerij, de andere keer in de hal: Willy Vetsap speelt door het hele pand fijne, opsmukloze jazz. Ondertussen maakt Recording Studio Galloway voor de gelegenheid gebruik van het uniekste stukje Vasim. Uit de muziekstallen van Oefenruimte.nu zetten Call It – Lacuna en Jetblack Fiftysix de main stage op z’n kop. Tussen de acts door serveert Nondesju cocktails met een liedje. Bij de laatste band een vol podium én een volle dansvloer – stampend, dampend en moeilijk lekker dansbaar: Knarsetand!

En dan de voorjaarschoonmaak: onze huisstijl is door de grafische wasstraat gegaan. Benieuwd hoe dat eruit ziet?

Kom kijken, laat je verrassen & beleef VasimNU!

Wat: Festival VasimNU! (Open Dag Cultuurspinnerij de Vasim)
Wanneer: zondag 12 april 2015
Tijd: 13.00u – 20.00u
Toegang: GRATIS
Waar: Winselingseweg 41, 6541 AH Nijmegen
Website: www.devasim.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.