De gemeente Heumen voert al sinds oktober 2010 een regeling van de provincie Gelderland uit, waarbij inwoners in aanmerking kunnen komen voor subsidie voor de isolatie van hun huis. De provincie verwachtte dat met de regeling het energieverbruik van woningen zou verminderen. Doel van de regeling was namelijk het stimuleren van eigenaren hun woning te isoleren en daarmee het energiegebruik omlaag te krijgen.

 

De gemeente heeft drie keer aanspraak gemaakt op de regeling: voor de periode 2010-2011, voor 2012 en voor de periode 2013-2014. Inmiddels heeft de provincie de gemeente Heumen toestemming gegeven om in 2015 het budget dat over is van de regeling 2013-2014 verder op te maken.

Tot nu toe hebben 386 woningeigenaren een of andere vorm van woningisolatie aan hun woning toegepast, en er is nog maar budget voor circa 10 aanvragers.

 

Vervolg regeling?
Mocht er een vervolg op deze regeling komen, dan houden wij u uiteraard op de hoogte via deze pagina en de website van de gemeente.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.