Op 7 maart gaat de 80ste Boekenweek van start, met het thema waanzin. De Bibliotheek Gelderland Zuid pakt deze week uit met grote namen, en niet alleen in eigen huis. Schrijver van het Boekenweekgeschenk Dimitri Verhulst komt op 7 maart naar het Nijmeegs Boekenfeest in Concertgebouw de Vereeniging, bestsellerschrijver Peter Buwalda beklimt op 12 maart het podium van Theater Maldensteijn en alom geprezen auteur Tom Lanoye komt op 14 maart helemaal uit Kaapstad naar de Bibliotheek De Mariënburg.

Op 12 maart halen de Bibliotheek Gelderland Zuid en Theater Maldensteijn Peter Buwalda van 20:15 tot 22:15 naar Theater Maldensteijn. Hij debuteerde met de veelvuldig bekroonde bestseller ‘Bonita Avenue’. Daarna werden zijn messcherpe columns, gebundeld in ‘Suzy vindt van niet’ opnieuw lyrisch onthaald. Silvia Witteman verwijst naar hem als ‘de nieuwe Carmiggelt’ en Nico Dijkshoorn holt voor deze columnist van de Volkskrant de trap af.

Tom Lanoye is een echte entertainer en weet zijn publiek op 14 maart van 20.00 tot 22.00 uur te vermaken met persoonlijke anekdotes en zijn romans over uiteenlopende onderwerpen. In de pauze is het, mede dankzij Dekker vd Vegt boekverkopers, mogelijk zijn boeken te kopen en te laten signeren. Wil je je verdiepen in zijn romans? Sluit dan tot 12 mei aan bij de collegereeks in de Bibliotheek De Mariënburg, waar zijn werk wordt besproken door docenten van de Radboud Universiteit Nijmegen.

Het Nijmeegs Boekenfeest, waarvoor diverse literaire partijen in Nijmegen de handen ineen geslagen hebben, vormt op 7 maart vanaf 20.00 uur de aftrap van de Boekenweek. Dat Dimitri Verhulst, K. Schippers, Maxim Hartman en Jelle Brandt Corstius komen, weten boekenliefhebbers in Nijmegen inmiddels wel. Maar breng ook een bezoekje aan de literaire tattooshop, speel mee aan de literaire bingo en dans tot in de kleine uurtjes.

Waar en wanneer:
7 maart: Nijmeegs Boekenfeest in Concertgebouw de Vereeniging
12 maart: Peter Buwalda in Theater Maldensteijn
14 maart: Tom Lanoye in de Bibliotheek De Mariënburg
Kaartverkoop: Kijk op http://www.obgz.nl/agenda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.