Samen met wethouder Harriët Tiemens vieren leerlingen van basisschool De Wingerd op woensdag 18 maart Nationale Boomfeestdag. In de boomgaard achter het Mondial College in Lindenholt planten zij 20 nieuwe appelbomen. Middelbare scholieren van het Mondial College helpen daarbij.

Zo’n 36 basisscholieren uit groep 8 steken op Boomfeestdag hun handen uit de mouwen om in de historische boomgaard oude bomen door nieuwe te vervangen. Dat is hard nodig om het groen gezond te houden. Daarnaast spelen zij ‘Het Bijzonder Intelligente Mega-moeilijke Bomenspel!’ (Bimbo), een spannende en actieve quiz over bomen.

De boomgaard die de kinderen onder handen nemen, is een overblijfsel van de hoogstamboomgaarden die al voor de aanleg van de wijk Lindenholt in dit gebied bestonden. De grond waarop de boomgaard staat, is van de gemeente Nijmegen. Het Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid (IVN) onderhoudt het groen sinds 1990 en betrekt de school en de bewoners daar zoveel mogelijk bij. Leerlingen van het Mondial College helpen bijvoorbeeld bij het opruimen van de boomgaard en het fruit mag door de bewoners geraapt worden.

Wethouder Harriët Tiemens over de Boomfeestdag: “Tijdens de Nationale Boomfeestdag maken kinderen kennis met de functie en de waarde van bomen in hun eigen leefomgeving. Hoe leuk en nuttig dat is, zie je hier in Lindenholt. Deze oude fruitboomgaard is een prachtige plek voor ouders en kinderen om vlakbij huis te genieten van de natuur. Het is bovendien een plek waar je het rijke verleden van je eigen wijk nog echt ziet, en in dit geval zelfs letterlijk kunt proeven.”

Publiek is van harte welkom bij deze activiteit. De bijeenkomst begint op woensdag 18 maart om 09.00 uur in de boomgaard achter het Mondial College, Leuvensbroek 30-01 in Lindenholt.