Op het terrein achter de Stratemakerstoren starten volgende week de voorbereidende werkzaamheden voor De Bastei,  het nieuwe centrum voor natuur en cultuurhistorie. De komende maanden wordt alleen gewerkt op het achterterrein en de Valkhofheuvel. De Stratemakerstoren blijft  nog geopend t/m 31 maart. Daarna wordt ook gebouwd aan de kant van de Waalkade. Het Natuurmuseum blijft geopend tot aan de opening van de Bastei, naar verwachting medio 2016.

De Bastei is een initiatief van het Natuurmuseum Nijmegen, museum De Stratemakerstoren, Staatsbosbeheer, en het IVN Rijk van Nijmegen. In en rond de Stratemakerstoren – op de grens van stad en natuur- willen zij een bezoekerscentrum realiseren waarin stad, rivier en natuur samenkomen. Naast de fundamenten van de Stratemakerstoren en exposities over het leven en werken aan de Waal, komt er een vaste collectie en wisselexposities over de natuur in het algemeen en Nijmegen en omgeving in het bijzonder. De Bastei vormt  bovendien het vertrekpunt voor wandelingen en fietstochten in de omgeving. Daarbij speelt de Ooypoort, de wandelbrug over ‘t Meertje een belangrijke rol.

Informatiecentrum Nijmegen omarmt de Waal
Tijdens de bouw van De Bastei  gaan de medewerkers van  Museum de Stratemakerstoren en het Natuurmuseum aan de slag op het informatiecentrum Nijmegen omarmt de Waal aan de Waalkade, tegenover het Casino. Met de toevoeging van de thema’s cultuurhistorie, duurzaamheid en milieu ontstaat er een mooi en compleet verhaal over het gehele Waalgebied dat aan bezoekers kan worden verteld. Sinds begin dit jaar zijn ook de openingstijden van het informatiecentrum uitgebreid. De boot is open van dinsdag t/m vrijdag tussen 12.00 uur en 17.00 uur en op zaterdag en zondag tussen 13.00 uur en 17.00 uur. De toegang is gratis. Voor groepen bestaat bovendien de mogelijkheid voor bezoeken en rondleidingen op afspraak.

Meer informatie op www.nijmegen.nl/nodw

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.