Woensdag 11 februari zal SP-raadslid Cor van Norel tijdens de Nijmeegse gemeenteraadsvergadering met een voorstel komen om de salarisverlaging van Vérianmedewerkers af te wenden. Hij gaat aan wethouder Frings vragen alles in het werk te stellen wat binnen de mogelijkheden van de gemeente ligt om deze “loondump” te voorkomen. Een uiterste mogelijkheid is om af te zien van het verlengen van het contract per 1 juni 2015 als Vérian volhardt in het korten van de Nijmeegse thuiszorgmedewerkers met 20 tot 25%. Tijdens de raadsvergadering zal een flinke delegatie medewerkers van Vérian aanwezig zijn, die met de SP en de FNV al twee maanden optrekken om de salarisverlaging van tafel te krijgen.

SP-raadslid Cor van Norel licht het voorstel verder toe; “Ten tijde van de aanbesteding in 2013 is Vérian akkoord gegaan met de overname van de thuiszorgmedewerkers van Axxicom met behoud van dezelfde rechten en arbeidsvoorwaarden. Dat ging niet zonder slag of stoot, maar wel met voortreffelijke bemiddeling van wethouder Frings. Anderhalf jaar later lijkt Vérian zich niet meer aan deze afspraak te houden en krijgen medewerkers een salarisverlaging van 20-25%. Ze zeggen er financieel slecht voor te staan, maar weigeren hierover openheid te geven. Ook niet als de FNV daar herhaaldelijk om vraagt. Daarnaast heeft Vérian tegenover de pers verklaard dat het zou gaan om het ‘rechttrekken’ van salarissen. Dat is iets heel anders dan de financiële situatie.” Het contract van de gemeente met Vérian loopt tot 1 juni 2015, met de mogelijkheid deze te verlengen. Laten we dan nu niet horen, zien en zwijgen, maar het opnemen voor onze Nijmeegse thuiszorgmedewerkers.”

De gemeenteraadsvergadering begint om 21:30 uur, lokatie is het stadhuis aan de Korte Nieuwstraat 6 te Nijmegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.