Voor wie niet snel bang is, brengt Holland Opera op 28 februari om 16.00 uur de familievoorstelling Suikertantes in Theater Het Badhuis in Nijmegen. Een spannend verhaal over 3 suikerzoete, maar valse tantes die een hekel aan kinderen hebben. De tantes zien het liefst alle kinderen verdwijnen, maar gelukkig is er iemand die hun valse plannen weet te voorkomen. Kom maar kijken… als je durft!

Suikertantes is een jeugdvoorstelling, een opera, tegen een bijzondere achtergrond. Holland Opera brengt spanning op het toneel door de rollen van de tantes te laten vertolken door mannelijke zangers. De karakters worden daardoor sterk uitvergroot. Ook de techniek van videomapping als decor draagt bij aan de spanningsopbouw.

Op het toneel staan drie vreemde wanden vol geheime deurtjes en ramen die door de gebeamde films een steeds wisselende functie krijgen. Dan weer waan je je in een spookhuis, vervolgens op een feestje van de Suikertantes. Naast spanning is humor een belangrijk element in de voorstelling. De tantes zijn niet alleen gemeen, maar ook een tikje onnozel en dat levert grappige situaties op. Sam, een dapper meisje dat voor niets en niemand bang is, en al helemaal niet voor de tantes, weet de plannen van de dames te voorkomen.

Suikertantes is een voorstelling voor iedereen in het gezin vanaf 6 jaar.

‘Opera voor kinderen, het kan als je maar durft en moderne technologie met al haar mankementen omarmt.’ (De Theatermaker, 4 ****)

‘Met spectaculaire videotechniek komen de tantes uit hun glazen potjes weer tot leven. Klassieke zang, het kinderkoor van Scholen in de Kunst, het mengt moeiteloos met stevige popmuziek.’ (Algemeen Dagblad, 4****)

Suikertantes is één van de vier gastvoorstellingen die Theatergroep Kwatta dit seizoen ontvangt in Theater Het Badhuis. Eind februari, begin maart en april presenteren de Nederlandse top jeugdgezelschappen Holland Opera, Het Houten Huis, Het Laagland en De Stilte hun voorstelling in Het Badhuis.

Meer informatie: www.kwatta.info.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.