Elke overval of winkeldiefstal is er één teveel, zeker omdat criminelen vandaag de dag het gebruik van geweld niet schuwen. Om ondernemers en hun medewerkers te leren wat zij zelf kunnen doen om het risico op een overval te verkleinen, organiseren de gemeente Beuningen en de gemeente Wijchen samen een bijeenkomst.

Samen met de politie en het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) wordt de gratis preventiebijeenkomst ‘Laat je niet overvallen’ georganiseerd. De bijeenkomst vindt plaats op maandag 23 februari 2015 in Wijchen. Burgemeester van Eert zal samen met burgemeester Verheijen de avond openen.

Preventie
Een overval, geweld en agressie hebben een grote impact op ondernemers en medewerkers die het overkomt. Preventieve maatregelen helpen om zulke situaties te voorkomen. Denk aan organisatorische maatregelen, zoals gezamenlijk openen en sluiten, duidelijke huisregels en het stimuleren van pinbetalingen. Technische en bouwkundige maatregelen, zoals camera’s of een afroombox zijn daarbij een hulpmiddel. Al deze aspecten komen aan bod tijdens de preventiebijeenkomst in Wijchen.

Workshops
Tijdens de bijeenkomst leren deelnemers in workshops van 45 minuten alles over overvalpreventie en wat te doen als het toch gebeurt. Ook leren ze hoe zij om kunnen gaan met winkeldiefstal en
agressie.

Meer informatie over het programma en aanmelden kan via de website www.laatjenietovervallen.nl.
Bijeenkomst ‘Laat je niet overvallen’
Bestemd voor: ondernemers en medewerkers in de detailhandel en daghoreca
Datum: maandag 23 februari 2015
Tijd: 19.00 – 22.00 uur (inloop met broodjes vanaf 18.15 uur)
Locatie: Zaal Sterrebosch, Kasteellaan 6 in Wijchen
Kosten: gratis
Aanmelden: voor 23 februari 2015 via www.laatjenietovervallen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.