Jaarlijks vindt in de maand april ter gelegenheid van Koningsdag in het kasteel van Wijchen de ‘Lintjesregen’ plaats. Kent u iemand die in uw ogen voor een Koninklijke onderscheiding in aanmerking komt? Dan kunt u hem of haar tot uiterlijk 1 juni 2015 voordragen voor de Lintjesregen op 26 april 2016.

Wie komt in aanmerking?
Een lintje is geen cadeautje. Er gaat een uitgebreide procedure aan vooraf waarin nauwgezet wordt onderzocht of de voorgestelde persoon het lintje inderdaad verdient. De kandidaat moet zich bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt voor de samenleving of langere tijd opvallende prestaties hebben geleverd. Denk daarbij aan langdurig bestuurslidmaatschap of ander onbetaald vrijwilligerswerk voor een kerk, organisatie of vereniging. Ook mensen die in hun werk verder gaan dan wat normaal van iemand in die functie verwacht mag worden, komen in aanmerking.

Lintjesregen dinsdag 26 april 2016
De procedure die volgt na ontvangst van uw aanvraag kost veel tijd. Hierbij moeten wij ons houden aan de door de Commissaris van de Koning van de provincie Gelderland voorgeschreven inzendtermijn. Wilt u iemand voordragen voor de Lintjesregen 2016? Stuur uw voorstelformulier dan vóór 1 juni 2015 in.

Meer informatie
Twijfelt u of de verdiensten inderdaad bijzonder genoeg zijn voor een Koninklijke onderscheiding? Of heeft u hulp nodig bij de aanvraag? Neemt u dan contact op met Sandra Langeslag via telefoonnummer 024 751 71 10. Meer informatie vindt u ook op www.wijchen.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.