Bestaat het kwaad? Het kwaad wordt vaak gezien als een gebrek aan het goede. Maar bestaat het kwaad ook op zichzelf en is er zoiets als het absolute kwaad? Filosofen Arjen Kleinherenbrink en Cees Leijenhorst gaan tijdens deze Denkstudio live al improviserend het gesprek aan over een door het publiek aangedragen stelling over het kwaad.

Woensdag 11 februari 2015, 19:30 – 21:30 uur, Café Trianon, Berg en Dalseweg 33, Nijmegen
Deelname: € 5- | medewerkers en Vrienden van de RU € 4,- | studenten en scholieren gratis
Meer informatie en inschrijven www.ru.nl/sp/hetkwaad

Bestaan er alleen kwade handelingen of ook kwade personen? Is het kwaad iets, of is het een benoeming van gewenst of ongewenst gedrag? Is het labelen van iets als kwaad niet altijd een machtsgreep? Kun je het kwaad denken? Is het kwaad menselijk?

Heeft een filosoof echt overal antwoord op? Welke klassieke of hedendaagse filosofen gebruiken ze in hun overpeinzingen? Tot welke verrassende inzichten kunnen we met elkaar komen? Doe mee, kijk, luister, anticipeer en leer.

Cees Leijenhorst is een discipline overstijgende filosoof met oog voor het alledaagse. Arjen Kleinherenbrink is een enthousiaste en spraakmakende filosoof. Hij stond als filosoof op Lowlands en is een van de geportretteerde jonge denkers in de documentaire Kinderen van het succes. Maïté Tjon A Hie leidt als filosoof op een scherpe manier gesprekken.

Dichter Wout Waanders sluit de avond af met een column. Hij was hoofdredacteur van literair tijdschrift Op Ruwe Planken en campusdichter van de Radboud Universiteit.
Dit is een programma van het Soeterbeeck Programma van de Radboud Universiteit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.