NIJMEGEN – Na een eerste succesvolle Lindenberg Blues afgelopen november, komt er al snel een tweede editie van dit festival. Want al op zaterdag 4 april staat Lindenberg Blues nummer 2 op de agenda. Met opnieuw drie bands in de grote theaterzaal van het cultuurhuis, ditmaal uitgebreid met zanger-gitarist en multi-instrumentalist Paul Heetebrij uit Bemmel.

De organisatoren zijn er opnieuw in geslaagd een aantrekkelijk programma samen te stellen met verschillende bluesstijlen. “Wij willen afrekenen met het vooroordeel dat bluesmuziek alleen bestaat uit drie akkoorden of dat het alleen maar dezelfde dreun is. Integendeel! De drie bands in de grote zaal zijn lekker verschillend en daarom is Lindenberg Blues voor iedereen die van muziek houdt toegankelijk”, aldus Leo Preusting die samen met compagnon Pieter Tromp het festival neerzet.
Janis Joplin
Al om 19.30 uur begint het festival in de grote zaal met de nog relatief jonge band (want: opgericht in 2012) AJ & The Wildgrooves uit Katwijk. Boegbeeld van der band is zangeres AJ die veel wordt vergeleken met niemand minder dan Janis Joplin. Zelfs bluesfan Johan Derksen is helemaal weg van zowel band als zangeres: “Top-blues uit Nederland met een uitzonderlijk goede zangeres”, liet hij recent weten.

Midden op de avond, van 21.15 tot 22.45 uur, staat bluesman nummer 1 van Nederland Robbert Fossen met zijn viermans Fossen & Struijk Band op het podium. Professional Fossen is in vele bands actief als gitarist en zanger, maar dan wel altijd in de Chicagostijl. Blues zoals blues hoort te zijn dus. Swingend, melodieus, soms vet en dan weer tragisch. Heerlijke muziek om naar te luisteren en om op te dansen. En dat op hoog niveau!

Afsluiter van de avond is het Achterhoekse kwartet Blues Factor. Deze band zorgt voor een stevig potje muziek, voor een deel bluesrock, voor een ander deel veel eigen bewerkte covers van wereldtoppers. Sta niet verbaasd als je bijvoorbeeld Jimy Hendrix tegenkomt. Het dak, dat er net weer op zit na de eerste Lindenberg Blues, gaat er met Blues Factor vanavond geheid weer af.

Als de bands ‘ombouwen’ op het grote podium, valt er nog steeds te genieten van live-muziek, want de Bemmelse singer-songwriter Paul Heetebrij laat dan van zich horen. Fraaie nummers in de sfeer van blues, gospel en folk, houden de toeschouwers lekker warm.

Bluesmaaltijd
Paul treedt ook al op tijdens de bluesmaaltijd die voorafgaande aan het feitelijke festival genoten kan worden in restaurant No23 van De Lindenberg. Een mooie bodem leggen voor de avond met een schotel van vlees, vis of vegetarisch en dan live Paul Heetebrij erbij. Wie wil eten moet wel reserveren (tel. 024 327 39 39, of per mail naar:  evenementen.verhuur@delindenberg.com . Tickets inclusief bluesmaaltijd zijn ook online verkrijgbaar op   www.thebluesnijmegen.nl.

“Topsfeertje met goeie muziek en hele leuke mensen.”

Organisator The Blues Nijmegen rekent een entreeprijs van 13,50 euro in de voorverkoop. We houden dit bluesfestival zo laagdrempelig mogelijk, omdat we zoveel mogelijk mensen in de gelegenheid willen stellen om Lindenberg Blues te bezoeken. De honderden mensen die in november zijn geweest weten waar we het over hebben: en topsfeertje met goeie muziek en hele leuke mensen.”
Ook zitten
De bezoeker van de eerste festival waren ook erg enthousiast over de fraaie zaal van De Lindenberg. Beneden voor het podium een aantal statafels, maar wie wil gaan zitten kan ook terecht op het balkon. “Een prima mix”, vinden Tromp en Preusting, “Want een hele avond staan is voor sommigen te veel. Die kunnen lekker onderuit gezakt van de muziek genieten en hebben een prachtig zicht op de zaal.”

De voorverkoop is inmiddels begonnen op een viertal adressen in Nijmegen, Groesbeek en Beek-Ubbergen. Op de website  www.thebluesnijmegen.nl zijn e-tickets te koop. Op deze site kunnen liefhebbers ook een ticket inclusief bluesmaaltijd bestellen.

Alle verdere informatie is te vinden op www.thebluesnijmegen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.