Eind december hebben we een bericht geplaatst op deze pagina over de aanpak van de bosrand rond het volkstuinencomplex aan de Groesbeekseweg in Malden. We vertelden u dat de gemeente Heumen meer variatie wil aanbrengen in begroeiing in het bos, waardoor een grotere verscheidenheid aan planten en dieren kan ontstaan. Door bomen te kappen in de bosranden, kan er meer licht en ruimte ontstaan voor de groei van kruiden en struiken.

Ook de bosrand rondom het volkstuinencomplex de Heikant in Malden, onderdeel van het bos Maldens Vlak, staat op de planning voor dit onderhoud. In deze bosrand staan de bomen dicht op elkaar, waardoor steeds meer dood hout in de boomkroon voorkomt. Ook geven de takken hinder bij de inrichting van de volkstuinen.

Eind januari hebben we aan de randen van het volkstuinencomplex aan de Groesbeekseweg diverse eiken met een blauwe stip gemerkt. Dat zijn de bomen die behouden blijven. Het is de voorbereiding op de onderhoudswerkzaamheden die in februari plaatsvinden.

De bomen in de vijf meter brede bosrand, zonder blauwe stip, worden volgens planning in februari gekapt. De ruimte die hierdoor ontstaat, planten we aan met struiken, zoals lijsterbes, meidoorn, hazelaar. Het onderhoud is besproken met de volkstuinvereniging.
Hebt u vragen? Neem dan contact op met onze groenbeheerder M. Bos, via mbos@heumen.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.