De gemeente Wijchen waardeert haar mantelzorgers. Maar mensen die mantelzorg ontvangen, waarderen dat nog veel meer. Wilt u uw mantelzorger(s) bedanken? Dan kunt u voor 2015 bij de gemeente een bedrag van 150 euro aanvragen. Dit bedrag kunt u gebruiken om uw mantelzorger(s) in het zonnetje te zetten. Het maakt niet uit of één of meerdere mensen u helpen. U bekijkt zelf hoe u het geldbedrag wil gebruiken om hen te bedanken. Wij noemen dit de ‘Mantelzorgwaardering’.

 

Aanvragen Mantelzorgwaardering 2015
U kunt de bijdrage voor 2015 aanvragen via Vraagwijzer. Er zijn wel voorwaarden aan verbonden. Zo heeft u minstens acht uur per week mantelzorg ontvangen. Het gaat dan om meer dan wat familieleden of huisgenoten normaal gesproken voor elkaar doen. Verder heeft u in 2015 minstens drie aaneengesloten maanden mantelzorg gekregen. U kunt vanaf april dit jaar een aanvraag insturen. De waardering wordt één keer per jaar gegeven. Kijk voor meer informatie op onze website.

 

Mantelzorgcompliment 2014
Wilt u uw mantelzorger(s) uit 2014 extra bedanken? En heeft u hiervoor nog geen aanvraag ingestuurd? Dan kunt u tot uiterlijk 30 april 2015 het mantelzorgcompliment 2014 aanvragen bij de Sociale Verzekeringsbank. Kijk voor meer informatie en de voorwaarden of u in aanmerking komt op www.svb.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.