Op zondag 1 februari staat er bij het muZIEum in samenwerking met restaurant de Stadstuyn in Nijmegen iets bijzonders op het menu. Als één van de deelnemende musea / restaurants in de provincie Gelderland biedt het muZIEum haar gasten een speciaal museummenu aan: het `bon aparte´ belevingsmenu.

Museum komt naar je toe!
Het museummenu is een onderdeel van het project `Museum komt naar je toe!´ dat is ontstaan uit het Programma Cultuur en Erfgoed van de provincie Gelderland. Gelderland Cultuurprovincie! Doel van dit project is om mensen in aanraking te laten komen met de verschillende musea in de provincie die Gelderland rijk is.  In plaats van bezoekers naar het museum te trekken, zoekt het museum (potentiele) bezoekers op. Het muZIEum trekt met het `bon aparte´ belevingsmenu de zintuiglijke beleving in het muZIEum door in restaurant de Stadstuyn.

Het `bon aparte´ belevingsmenu
Het kader rondom het belevingsmenu is geheel in het teken van Napoleon Bonaparte. Het braillesysteem zoals we het nu kennen is gebaseerd op de code die Napoleon liet ontwikkelen voor zijn leger om hiermee geluidloos en zonder licht te communiceren? Het `bon aparte´ belevingsmenu is een speciaal samengesteld verrassingsmenu voor de museummenu-week. Je gaat genieten van vier heerlijke veroveringen op je smaak, waarbij je zintuigen je wel eens zouden kunnen misleiden! Proef je hetzelfde als je dacht dat je zag? Het `bon aparte´ belevingsmenu is niet alleen uit eten, het is een onvergetelijke zintuiglijke beleving. Om dit revolutionair menu geheim te houden en je zintuigen des te meer te prikkelen, ontvang je de menukaart in braille.

Reserveren
Je kan het belevingsmenu reserveren via het muZIEum: T. 024 322 1681. Het `bon aparte´ belevingsmenu bestaat uit viergangenmenu bij de Stadstuyn en een bezoek aan de donkerbeleving in het muZIEum.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.