Toine Tax, directeur van Doornroosje, is ‘Nijmegenaar van het jaar 2014’ geworden . Een stadsbrede jury verkoos hem boven de andere genomineerden Eric Hendriks/Hanneke van Stokkom en Doro Krol. Burgemeester Bruls en Rob Jaspers, Nijmegenaar van het jaar 2013, maakten vanavond de winnaar bekend tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Nijmegen.

De kroon op de inzet van Toine Tax voor de popmuziek in Nijmegen was in 2014 de opening van de nieuwbouw van Doornroosje op 1 oktober jl. Als waardering voor zijn jarenlange grote inzet voor de popmuziek in Nijmegen met als letterlijk hoogtepunt een fantastisch nieuw gebouw. Maar de werkzaamheden van Toine Tax reiken verder dan alleen de popmuziek: hij is voorzitter van het Cultuur Netwerk Nijmegen (waarin de grote culturele instellingen vertegenwoordigd zijn), hij zoekt waar mogelijk en gewenst de samenwerking met andere (culturele) organisaties en heeft een scherp oog voor de kansen die er liggen om Nijmegen als cultuurstad verder te profileren. En hoe belangrijk cultuur voor een stad is, is evident. Nijmegen vaart wel bij onze uitstekende culturele voorzieningen die mede dankzij Toine Tax een dergelijk hoog niveau hebben bereikt. Wat zegt hij zelf over zijn werkwijze: ‘Mijn aanpak is altijd praktisch: geen grote idealen of visies, maar haalbare begrotingen, waarlangs een project zich uitrolt. En binnen de beschikbare middelen het maximale realiseren’.

Eerdere winnaars
De titel Nijmegenaar van het Jaar is eerder gegaan naar Said Achouitar (Initiatiefnemer vrijwilligersproject Futsal Chabbab), prof. dr. Sijbrand de Jong (Initiatiefnemer Cosmic Sensation dat Academische Jaarprijs 2009 won), Mia Schoffelen (oprichter Nijmeegse School’s Cool), prof. dr. Bas Bloem (Zorgheld van het Jaar 2011), Roland van der Hoek (bestuurslid van Nijmegen4KidsRights) en Rob Jaspers (verslaggever Gelderlander)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.