Afgelopen najaar kaartte de SP problemen aan met het busabonnement voor 65-plussers. Door een fout bij het omschakelen van stadslijn naar streeklijn werd onterecht geld afgeschreven van hun ov-chipkaart. Fractielid Tatum Postema stelde hier vragen over aan het college van B en W. Inmiddels lijkt een oplossing in zicht.

Postema: “Door een technisch probleem werden Nijmeegse ouderen onnodig op kosten gejaagd en moesten zij vervolgens moeite doen om het geld terug te krijgen. Buschauffeurs werden geconfronteerd met klachten waar zij niks aan konden doen.” Inmiddels is er meer bekend: de storing bevindt zich bij de lijnen 7, 9, 11, 12 en 14, die eindigen op Nijmegen CS. Een oplossing lijkt eindelijk in zicht: na diverse ‘testritten’ is ontdekt waar het precies misgaat in de techniek, en dit is aangekaart bij de ICT-afdeling van Connexxion.

Postema is blij dat het probleem opgelost gaat worden. “We zijn er als SP trots op dat, in de nabije toekomst, de Nijmeegse ouderen met het abonnement weer gratis kunnen reizen met de bus.”

One thought on “SP: Oplossing problemen 65-plusabonnement in zicht”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.