Afgelopen najaar kaartte de SP problemen aan met het busabonnement voor 65-plussers. Door een fout in het in- en uitchecksysteem werd onterecht geld afgeschreven van hun ov-chipkaart. Fractielid Tatum Postema stelde hier vragen over aan het college van B en W. Inmiddels lijkt een oplossing in zicht.

Postema: “Door een technisch probleem werden Nijmeegse ouderen onnodig op kosten gejaagd en moesten zij vervolgens veel moeite doen om het geld terug te krijgen.” Inmiddels is er meer bekend: de storing bevindt zich bij de lijnen 7, 9, 11, 12 en 14, die eindigen op Nijmegen CS. Inmiddels lijkt een oplossing eindelijk in zicht: na diverse ‘testritten’ is ontdekt waar het precies misgaat in de techniek, en dit is aangekaart bij de ICT-afdeling van Connexxion.

Postema is blij dat het probleem nu eindelijk opgelost gaat worden. “We zijn er als SP trots op dat we geregeld hebben dat 65-plussers straks weer gratis met de bus kunnen. Dan moet natuurlijk wel de techniek op orde zijn, hopelijk is hij dat binnenkort dus weer.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.