Tot en met juni van dit jaar organiseren het Regionaal Archief Nijmegen en de Bibliotheek De Mariënburg gecombineerde publieksrondleidingen. De gratis rondleidingen vinden iedere derde donderdag van de maand plaats van 19.00 tot ongeveer 20.00 uur.

Eind vorig jaar zijn de studiezalen van het Regionaal Archief en Bibliotheek De Mariënburg met elkaar verbonden. Het is nu nóg eenvoudiger geworden om de schatten van beide instellingen te ontdekken. Tijdens de gratis rondleidingen wordt een kijkje genomen achter de schermen van de bibliotheek waarin het verleden, het heden én de toekomst aan bod komen. In het depot van het Archief worden de meest bijzondere stukken uit de rijke geschiedenis van de oudste stad van Nederland getoond.

De rondleidingen vinden plaats op 15 januari, 19 februari, 19 maart, 16 april, 21 mei en 18 juni. De start is in de hal van de bibliotheek. Belangstellenden kunnen zich vooraf aanmelden per mail: marienburg@obgz.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.