Eind vorig jaar startte de tv-serie ‘Nederland Waterland’. Volgende week donderdag, 22 januari om 22.15 uur, komt in aflevering 7 de Nijmeegse schrijver en schipperszoon Frank Antonie van Alphen aan het woord. De auteur draagt ondermeer voor uit zijn boek ‘De Kaaisjouwers, een hard leven een de Waal’ en vertelt een en ander over zijn jeugd aan boord van het ouderlijk binnenvaartschip, de Frankie-A.

Op uitnodiging van de Kunstcommissie Millingen verbleef de schrijver een paar jaar geleden op de Telpost Millingen, tegenover de monding van het Pannerdensch Kanaal, om aan een nieuw boek te werken. Naar aanleiding van een filmische impressie, die zijn levensgezellin en fotografe Manon Bruininga van zijn verblijf daar maakte, werd Van Alphen benaderd door ID TV uit Amsterdam. De schrijver werd opnieuw gefilmd op zijn oude, tijdelijke werkplek, zijn ‘schrijfpost’. Een plek waar hij in zijn jeugd, met zijn ouders en vijf jaar jongere broertje, zo vaak is langs gevaren. Klik voor Manon Bruininga’s impressie van Telpost Millingen de volgende link aan:

 

https://www.youtube.com/watch?v=eV3343BkSlE

 

De EO zend haar impressie uit in aflevering 7 van ‘Nederland Waterland’, NPO 1, donderdag 22 januari om

22.15 uur. http://www.eo.nl/tv/nederland-waterland/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.