Donderdag 8 januari vond het jaarlijks Nieuwjaarsfeest van de gemeente Heumen plaats. Het feest wordt om toerbeurten gehouden in een van de kernen van de gemeente. Dit jaar was het dorp Heumen aan de beurt.

Na de opening door voorzitter van Verenigingsgebouw Terp Vincent Arts, sprak burgemeester Paul Mengde onder andere over hoe belangrijk het voor een gemeenschap is om samen activiteiten te ondernemen. Niet alleen in de straat of in de buurt, maar op allerlei manieren. Hierbij is de inzet van vrijwilligers onontbeerlijk. Een goed gebruik tijdens het Nieuwjaarsfeest is dan ook om de Vrijwilliger van het jaar 2014 bekend te maken, namelijk Gerard de Valk uit het dorp Heumen voor zijn niet aflatende inzet als vrijwilliger bij verschillende verenigingen in het dorp Heumen.

Uit handen van Hans Janssen, één van de juryleden die de Vrijwilliger van het jaar hadden gekozen, ontving Gerard de Valk bloemen en een oorkonde. Burgmeester Paul Mengde overhandigde hem een cheque á € 500 namens het college voor een lokaal project of een activiteit. Ook zegde de burgemeester toe dat hij en de wethouders een dagdeel gaan helpen bij dit project of die activiteit, als extra teken van waardering.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.