Nijmegen/Marbella – NEC is gisteren vertrokken richting de Spaanse badplaats Marbella. Daar zal NEC zich voorbereiden op de tweede seizoenshelft in de Jupiler League. De ploeg van trainer Ruud Brood zit in een zetel, met een voorsprong van 6 punten op Roda JC, en tevens een veel beter doelsaldo. Na de winterstop staat voor NEC direct de zware uitwedstrijd tegen FC Eindhoven op het programma, en dus is het trainingskamp belangrijk.

De Nijmegenaren zullen tot 10 januari in Marbella trainen, en sluiten het trainingskamp op 9 januari af met een oefenwedstrijd tegen KV Oostende uit België. De Belgische tegenstander staat 9e in de eerste klasse, de hoogste divisie in het land. Het is daarom een goede graadmeter voor NEC, om te zien waar de ploeg nu staat.

Smaakmaker Jahanbakhsh ontbreekt overigens in Marbella, hij neemt deel aan de Asia Cup. Daarnaast is Emilsson herstellende van een blessure, hij doet dit in IJsland. NEC heeft twee jongens uit de jeugd meegenomen naar Marbella, om alvast te wennen aan het grote werk. Het gaat om Chima Bosman en Patrick Joosten, beide beloftevolle spelers voor de toekomst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.