Op 3 en 4 januari zullen de Nederlandse Kampioenschappen Shorttrack plaatsvinden in Amsterdam. Olympisch medaillewinnaars Jorien ter Mors en Sjinkie Knegt zullen ook acte de presence geven en verdedigen in Amsterdam hun nationale titel.

NSV, de Schaatsvereniging uit Nijmegen is voor het eerst in haar geschiedenis vertegenwoordigd tijdens de NK Shorttrack. NSV-ers Jan Reuvers mag in elk geval de schaatsen onderbinden, Rolf van Kleef en Anna Timmerman staan als reserve paraat. Teun Boer, die als eerste reserve al een plaats kreeg toebedeeld, heeft afgezien van deelname.

Het KPN NK Shorttrack is de perfecte gelegenheid om de beste shorttrackers van Nederland twee dagen lang in actie te zien. De complete nationale shorttracktop doet mee aan het NK. Op hetzelfde ijs strijden ook de toppers van de toekomst om het Nederlands kampioenschap. Er worden titels vergeven bij de jongens en meisjes junioren A, B en C.
Het KPN NK Shorttrack duurt twee dagen. Op de eerste dag rijden de senioren twee afstanden: 500m en 1500m. Een dag later staan de 1000m en de afsluitende superfinale over 3000m op het programma. De junioren starten eveneens op vier afstanden: 500m, 777m, 1000m en een superfinale over 1500m. Zondag zijn de relay-finales met de beste verenigingsploegen van Nederland.

Theo Wegmannen, de trainer van de Nijmeegse shortrackers begon een aantal jaren geleden met een klein groepje enthousiaste schaatsers. Inmiddels is het groepje flink uitgebreid en heeft hij shorttrackers in zowel de regionale als de landelijke competitie actief. Jan Reuvers, Teun Boer en Rolf van Kleef hebben inmiddels zelfs de limieten geschaatst voor de internationale Starclass Competitie.

De 18-jarige Jan Reuvers komt uit in dezelfde klasse als de leden van de Nederlandse aflossingsploeg: Sjinkie Knegt, Daan Breeuwsma, Wart van de Freek en Adwin Snellink. In het weekend voor de kerst wonnen zij bij de WB in Seoul nog goud. Reuvers, de Nijmeegse junior A, wist zich als 24e en laatste te kwalificeren.
Rolf van Kleef (16) staat bij de junioren B als eerste reserve in de wachtrij, Anna Timmerman (14) als tweede reserve bij de meisjes junioren C.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.