Woensdag 14 januari interviewt Lotte Lentes, redacteur van literair tijdschrift Das Magazin, Joost de Vries, Thomas Heerma van Voss en Philip Huff in Bibliotheek De Mariënburg in Nijmegen. Deze drie schrijvers worden door ingewijden ‘de kroonprinsen van de Nederlandse literatuur’ genoemd.

Dit is een mooie gelegenheid om nader kennis te maken met hen.
Aanvang 20.00 uur, om 19.30 uur gaat de deur open.
Entreekaarten, vanaf € 7,50 zijn te koop in de bibliotheek, bij Dekker v.d. Vegt of via www.obgz.nl

Lotte Lentes, redacteur van literair tijdschrift Das Magazin, interviewt de drie jonge auteurs over hun werk, drijfveren en ambities. De schrijvers lezen voor uit hun werk en zullen na afloop signeren.
Deze avond wordt georganiseerd door Openbare Bibliotheek Gelderland Zuid en
Dekker v.d. Vegt, boekverkopers.

Thomas Heerma van Voss (1990)
Hij doorliep het Vossius Gymnasium te Amsterdam, studeerde een jaar Engels in Londen en studeerde tussen 2009 en 2012 Nederlands aan de Universiteit van Amsterdam.
In 2009 verscheen zijn debuut De Allestafel, dat hij op achttienjarige leeftijd schreef. In 2013 verscheen de roman Stern, dat lovend ontvangen werd. Hierna riepen onder meer NRC Handelsblad en De Volkskrant hem uit tot een van de grootste literaire talenten. In 2014 behoorde Heerma van Voss tot De Tien, een door Das Magazin gemaakte selectie van de beste schrijvers geboren in of na 1980. In september 2014 volgde zijn derde boek De derde persoon, een verhalenbundel.

Philip Huff (1984) studeerde filosofie en geschiedenis in Amsterdam. Hij publiceerde verhalen en essays in onder meer De Gids, Hollands Maandblad, Hollands Diep, NRC Handelsblad, Das Magazin, Harper’s Bazaar enVogue. Zijn debuutroman Dagen van gras verscheen in 2009, gevolgd door de roman Niemand in de stad (2012) en de verhalenbundel Goed om hier te zijn (2013). Boek van de doden (2014) is zijn meest recente roman.

Joost de Vries (1983) maakt sinds 2007 deel uit van de redactie van De Groene Amsterdammer, sinds 2009 als kunstredacteur. Hij is, afwisselend met Marja Pruis, een van de vaste recensenten van Nederlandse literatuur in Dichters & Denkers. Joost de Vries studeerde journalistiek en geschiedenis in Utrecht. In 2010 verscheen zijn debuutroman Clausewitz die werd genomineerd voor de Selexyz Debuutprijs en waarmee hij in 2011 het C.C.S. Crone-stipendium won. In 2013 kreeg hij het Charlotte Kohler Stipendium, ter bekroning van beginnend literair talent, toegekend. In hetzelfde jaar verscheen zijn roman De republiek. Zijn recent verschenen boek Vechtmemoires bevat essays waarin hij de literaire cultuur van de 21ste eeuw onderzoekt. Impliciet en niet-zo-impliciet ontstaat er in Vechtmemoires een zelfportret van de schrijver als lezer.

Dekker v.d. Vegt boekverkopers
Marikenstraat 29, 6511 PX Nijmegen, 024 3020130
www.libris.nl/dekker-vd-vegt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.