In de weekends 31 januari – 1 februari en 7 en 8 februari houdt kunstenaar Johan van Dinteren een tentoonstelling op een unieke historische locatie in Nijmegen. Van 11.00 tot 17.00 uur is de Roomsche Voet, alias Het Rondeel, geopend. De kunstenaar is zelf aanwezig om tekst en uitleg te geven over zijn werk.

Bezoekers mogen gratis naar binnen. De ingang van het monument bevindt zich aan de Parkweg, tegenover huis nr. 66.

Van Dinterens werk bestaat uit marmeren beelden en schilderijen en tekeningen in olieverf en gemengde techniek. Het thema is celdeling. De kunstenaar vertelt hierover: “Het ene deelt zich uit zichzelf, één wordt twee, twee wordt veel; de oerdeling die het universum voortbracht. Nooit is zij opgehouden en ze zet zich nog voort tot in de kleinste cellen.”

De Roomsche Voet is een rondeel, een verdedigingswerk aan de Parkweg en in het Kronenburgerpark. Vanaf de Parkweg gezien bevindt het gebouw zich links van de bekendere Kruittoren of Kronenburgertoren. Dit rondeel is begin 16de eeuw gebouwd toen de stadsverdediging werd aangepast aan een nieuwe ontwikkeling in de oorlogsvoering: langdurige beschietingen met kanonnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.