Op zaterdagmorgen 24 januari 2015 organiseert Schermvereniging De 3 Musketiers in Nijmegen een open dag voor iedereen die meer wil weten over de schermsport.

Schermen is een vechtsport, waarbij gebruik gemaakt wordt van slag- of steekwapens (sabel, floret of degen). De schermsport is ontstaan uit de oefening voor het duel. Om te voorkomen dat zich daarbij ongelukken voordoen, zijn de wapens aangepast, regels voor de wijze van schermen opgesteld en veiligheidseisen ontwikkeld.

Wil jij en/of een van je kind(eren) eens een kijkje komen nemen? Kom dan op zaterdag van 10.00 uur tot 12.00 uur naar Sporthal De Zwaluw aan de Zwaluwstraat 200 in Nijmegen. Voor de bezoekers staat een gratis kop koffie/thee of limonade klaar.

Tijdens de Open dag kun je je ook nog aanmelden voor de Introductiecursus. Deze start op zaterdag 31 januari februari 2015. Deze cursus bestaat uit 10 lessen van een uur. Om mee te doen aan de introductiecursus moet je minimaal 8 jaar oud zijn. Meer informatie vind je op onze website www.de-3-musketiers.nl

Schermen in Nijmegen Nijmeegse schermvereniging De 3 Musketiers is een enthousiaste en levendige vereniging met 80 actieve leden. Bij de Musketiers schermen zowel recreatieve als wedstrijdschermers. Een gevarieerd gezelschap met junioren vanaf acht jaar tot en met senioren rond de zestig jaar jong.

Sportiviteit en gezelligheid karakteriseren onze vereniging. De vele enthousiaste vrijwilligers maken het mogelijk dat er jaarlijks vaak leuke activiteiten worden gehouden, zoals onder andere toernooien, clubkampioenschappen en niet-schermactiviteiten. Voor de jeugdleden die langer dan 1 jaar schermen bieden wij het Brassard-systeem. Het Brassardsysteem is een systeem om de scherm technische vorderingen van de jeugdleden te kunnen volgen.

Link naar YouTube voor film over Schermen bij De 3 Musketiers: http://www.youtube.com/watch?v=GuGRfT-Ytsg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.