D66 vindt het onverstandig dat wethouder Veldhuis (SP) de supermarkten die zich in Lent willen vestigen in de wacht heeft gezet: ‘Een vreemde keuze, als je het mij vraagt’, aldus fractielid Tobias van Elferen. ‘De inwoners van Lent willen meer voorzieningen, ondernemers zien er kennelijk brood in en de wethouder blokkeert het. Ik ben heel benieuwd waarom de wethouder de ontwikkeling van broodnodige nieuwe voorzieningen in Lent blokkeert.’

Wezenlijke voorzieningen
De supermarkten zouden zich volgens een bericht in De Gelderlander spontaan hebben gemeld bij de wethouder. ‘Ik heb begrepen van inwoners van Lent dat er een grote behoefte aan dergelijke extra voorzieningen bestaat. Dat de wethouder een goede afweging moet maken voordat hij keuzes maakt is natuurlijk prima, maar wezenlijke voorzieningen voor de inwoners tegenhouden niet.’

Tegenhouden ondernemers
Van Elferen ziet nog een voordeel van extra voorzieningen: ‘Het college spiegelt Nijmegen voor dat er heel snel heel veel woningen in Lent worden ontwikkeld. De D66-fractie heeft daar met de huidige woningmarkt in het achterhoofd twijfels over. Maar als je vol wil inzetten op de ontwikkeling van extra woningen, dan kunnen voorzieningen zoals supermarkten juist een prima katalysator zijn. Al met al is de D66-fractie benieuwd naar de exacte beweegredenen van de SP-wethouder om de ondernemers tegen te houden.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.